Hazırlaması oldukça kolay ve bir o kadar lezzetli bir aperatiftir.Malzemeleri konuk sayısına göre değiştirebilirsiniz.Aslına bakılırsa tamamen göz kararı ile yapabileceğiniz güzel bir lezzet.Malzemelerimiz;
*500 gram tavuk eti
*100 gram dövülmüş ceviz içi
*1 çay bardağı kadar tavuk suyu(Tavuk suyunu tavukları kaynattığınız sudan temin edebilirsiniz)
*2 veya 3 dilim bayat ekmek içi
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşağı tuz
Öncelikle tavuklarımızı kaynatıyoruz.Tavuklar daha sonra el veya bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılıp servis edilecek kaba alınır.Başka bir kapta 1 çay bardağı tavuk suyuna ufalanmış ekmek içi,ceviz içi ve baharatlardan oluşan bir karışım hazırlanır.Hazırlanan karışım tavuk eti ile karıştırılır.Son olarak üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder